KATEGORIE
DETAIL KNIHY
Autor: | Travers P., Cheadle J. |
Nakladatel: | Zoner Press |
EAN: | 9788074132490 |
Žánr: | Fotografování a úprava fotek |
Rok vydání: | 2013 |
Stav: | Není skladem |
Běžná cena: | |
AKČNÍ CENA: | 380 Kč |
Kuchařka profesionálních portrétních stylů. Portrétní fotografie je jedním z nejrozšířenějších, ale také obtížných žánrů. Na kvalitu portrétu, na vystižení charakteristických rysů portrétovaného, ale přitom na podání, které by mělo být přiměřeně lichotivé je kladen velký důraz. Začínající fotografové tak stojí před obtížným problémem: na jedné straně dokonale zvládnout techniku samotného fotografování, současně zvolit a udržet portrétovanou osobu v póze, která je zajímavá nebo pro portrétovaného charakteristická nebo typická, a navíc musí dokázat využít dostupné světlo nebo nasvítit model tak, aby vznikl působivý portrét. Tato kniha byla napsána právě proto, aby fotografům pomohla tyto problémy vyřešit. Uvádí celkem 60 portrétů se všemi potřebnými informacemi: od technických údajů s uvedením fotoaparátu, nastavení expozice, použitého osvětlení nebo pomůcek a rekvizit přes volbu lokace až po způsob komunikace s modelem a volbu stylu portrétu. Autoři uvádějí různé druhy a styly portrétu – od hollywoodské klasiky (jako je třeba Samuel L. Jackson) přes focení historického portrétu až po akční portrét rockové hvězdy – se všemi potřebnými detaily a schématy rozmístění a použití světel a nejrůznějších pomůcek, aby se čtenář mohl nechat inspirovat a vyzkoušet kterýkoli ze stylů při vlastním focení. Ukázky zahrnují jak fotografii s využitím pouze přirozeného slunečního světla, tak i práci ve studiu, ale také použití studiové techniky v exteriéru. Zjistíte, že na vytvoření zajímavého portrétu postačí třeba jenom jedno světlo nebo odrazná deska. Současně ale autoři upozorňují na to, jak plánovat a zvažovat nákup kvalitní fotografické techniky, která stojí na počátku cesty ke kvalitní portrétní fotografii. Kniha je doplněna i ukázkami základních postprodukčních úprav snímků.
Kontaktujte nás
Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.