KATEGORIE

DETAIL KNIHY

TECHNOLOGIE KUCHAŘSKÝCH PRACÍ PRO ODBORNÁ UČILIŠTĚ

TECHNOLOGIE KUCHAŘSKÝCH PRACÍ PRO ODBORNÁ UČILIŠTĚ

Autor: Šebek Luboš
Nakladatel: Septima Praha
EAN: 9788072162840
Žánr: Učebnice pro SŠ a VŠ
Rok vydání: 2000
Stav: Není skladem
CENA: 229 Kč
Anotace

Učebnice pro výuku na středních odborných školách je určena studentům se specifickými potřebami, konkrétně pro studenty s lehkým mentálním postižením. Zahrnuje učivo všech tří ročníků oboru. Cílem učebnice je poskytnout studentům teoretické vědomosti potřebné k úpravě surovin a k výrobě pokrmů z těchto surovin podle nejnovějších poznatků o výživě a potravinách a o způsobech zpracování potravin po stránce technologické, ekonomické a technické. Zahrnuje tato témata: předběžná příprava potravin, základní tepelné přípravy pokrmů, polévky, přílohy a doplňky k hlavním pokrmům, bezmasé pokrmy, omáčky, příprava různých druhů masa, studená kuchyně, moučníky, zmrzliny, saláty, nápoje, dietní stravování, cizí kuchyně, polotovary. Učebnici ilustrovala Renáta Pilzová.