KATEGORIE
DETAIL KNIHY
Autor: | Velan Libor |
Nakladatel: | vlastním nákladem |
EAN: | 9788026090526 |
Žánr: | Kuchařky, gastronomie |
Rok vydání: | 2015 |
Stav: | Není skladem |
CENA: | 349 Kč |
Slovácko je nepřebernou studnicí inspirace, protože se tu umocňují a vrství kultury, přírodní rozmanitost, hranice vnitřních a vnějších světů. Je to jedna z mála oblastí, kde se dochovaly kroje, písně, zvyky v původní podobě. To co z moderního světa zmizelo na Slovácku zůstalo. Strava, místní suroviny jsou jen střípkem národopisné rozmanitosti.
Na knížce Jak chutná Slovácko jsem spolupracoval s grafičkou Laurou Meškovou z Bratislavy. Ta během práce na knížce přesídlila na Kopanice a bydlela v chaloupce na Vyškovci. Mešková je profesionální knižní grafička a pracovala asi na 1500 knihách. Dvakrát získala na Slovensku cenu za nejkrásnější knihu.
Knížka Jak chutná Slovácko byla náročná, protože jsme zařadili i historické fotografie ze zabíjaček a masopustu. Připravili jsem zajímavou publikaci, která je opět opatřena anglickým překladem. Jamie Oliver nás neustále zásobuje svojí knižní produkcí, tak mu na oplátku pošleme to naše. Ať si pošmakuje.
Na knížce se podílelo šest fotografů. Vydavatelem je stejně jako u prvního dílu Petr Bilavčík, který rád podpořil náš folklorní projekt. Úvodní slovo napsala Margit Slimáková. Pochází z Vracova a dnes je to nejvlivnější odborník na zdravou výživu v České republice. Její názory jsou jasné a jestli si někdo myslí, že smažit na sádle je nějak špatně, rychle ho vyvede z omylu.
Kontaktujte nás
Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.