KATEGORIE
DETAIL KNIHY
Autor: | Hasalová Soňa |
Nakladatel: | TeMi CZ |
EAN: | 9788087867297 |
Žánr: | Kuchařky, gastronomie |
Rok vydání: | 2017 |
Stav: | Není skladem |
CENA: | 149 Kč |
Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné výhody. Koláče jsou nerozlučně spjaty se svátky, oslavami, hody, svatbami, křtinami apod. A platí-li rčení "jiný kraj, jiný mrav", pak se bezezbytku projevuje na koláčích - jinak se připravují na Chodsku, jinak v jižních Čechách, valašské, zvané frgály, jsou dokonce chráněny patentem Evropské komise, a což teprve koláče a koláčky z jižní Moravy. Přestože velkopekárny chrlí denně na trh spousty sladkého pečiva, není nad buchty a koláče, připravené vlastnoručně a poctivě doma. Zkušená autorka a kuchařka Soňa Hasalová, důvěrně obeznámená s prostředím jižní Moravy, kde žije, propátrala nejrůznější babičkovské a sousedské receptáře, doplnila je vlastními odzkoušenými recepty a ze všeho sestavila tuto pekařskou knížku. A ta představuje pokladnici nejrůznějších pekařských dobrot: koláče z kynutého těsta s rozličnými nádivkami, z třeného těsta se zavařeninami či ovocem, ale i zeleninové či slané, buchty z kynutého těsta (ty nejproslulejší), olejové i třené, plněné tradičními i netradičními náplněmi (včetně zeleninové), bábovky všech druhů, vdolky, štrúdly a další pečivové skvosty. Tato malá pekařská knížka je školou velkého pekařského umu a pro značný ohlas vychází ve 2. vydání.
Kontaktujte nás
Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.